Wachtwoordmanager

Gratis versie LastPass beperkt tot één type apparaat

16 februari 2021 18:44 Aangepast: 16 februari 2021 18:51
Beeld © LastPass

Gratis gebruikers kunnen de wachtwoorddienst LastPass binnenkort niet meer op zowel mobiele apparaten als computers gebruiken. Ze moeten kiezen voor één soort apparaat, of upgraden naar een abonnement.

Vanaf 16 maart werkt de gratis versie van de populaire wachtwoordmanager LastPass nog maar op één soort apparaat: mobiele apparaten of computers. Gratis gebruikers moeten kiezen op welk apparaat ze de wachtwoordkluis willen gebruiken. Dat doen ze door na die datum in te loggen op het apparaat waar ze de voorkeur aan geven.

Voor gebruik op zowel een computer als een mobiel apparaat is vanaf 16 maart een betaald abonnement nodig, maakt LastPass bekend. Zo'n abonnement kost een kleine 23 euro per jaar. Per gekozen apparaattype is overigens wel een onbeperkt aantal apparaten te gebruiken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

3,2 miljard wachtwoorden uit oude hacks online in 'megalek'

Met wachtwoordbeheerders sla je al je wachtwoorden op in een digitale kluis. Je hebt dan maar één wachtwoord nodig om toegang te krijgen tot al je andere wachtwoorden.

Het grote voordeel hiervan is dat je voor elke dienst een lang en uniek wachtwoord kunt gebruiken. Een lang wachtwoord kan lastig worden gekraakt en een uniek wachtwoord betekent dat als je wachtwoord wordt gestolen, de hacker niet bij een andere dienst kan inloggen.

Andere bekende wachtwoordmanagers zijn 1Password, Dashlane, Bitwarden en KeePass.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Arnhemmer opgepakt voor te koop aanbieden 12 miljard wachtwoorden

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Veilig je wachtwoorden bewaren: dit zijn de beste apps

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van