Ga naar de inhoud
Van onze partner LOQED

5 redenen om voor een slim deurslot te kiezen

Beeld © LOQED

Van deurbel tot tv en van stofzuiger tot gordijnen, het kan ons niet slim genoeg zijn in en om het huis. Toch zijn slimme deursloten nog niet erg gangbaar in Nederland. Zonde! Daarom geven we samen met het Nederlandse slimme slotenmerk LOQED vijf redenen om voor een slim deurslot te kiezen.

1. Nooit meer je sleutels kwijt

Ken je dat? Je komt thuis met je handen vol boodschappen, en moet vervolgens vóór de deur nog eens op zoek naar je huissleutels. Die natuurlijk helemaal onder in je boodschappentas zitten. Lekker dan…
Dit is met een slim slot van LOQED voorgoed verleden tijd, dit werkt namelijk op basis van Touch to Open. Dat betekent dat je de deur met één simpele aanraking kunt openen, je telefoon kan gewoon in je broekzak of tas blijven. Het LOQED-slot is als enige smart lock voorzien van een binnen- én buitensensor, hierdoor weet het slot waar jij je in huis bevindt en zal je deur niet opengaan als je via de achterdeur binnenkomt of de auto nog aan het parkeren bent. 

En sta je met volle handen maar een lege telefoon voor de deur, dan is er nog geen man over boord. Dan kun je namelijk naar binnen met de zescijferige pincode, jezelf buitensluiten is dus voorgoed verleden tijd.

2. Het is veiliger

Het slimme slot van LOQED is veiliger dan een ‘gewoon’ slot. Een beetje inbreker heeft een gewoon slot in een halve minuut open: door te ‘flipperen’ met een pasje of door de cilinder uit te boren. Dit kan bij een LOQED-slot niet omdat er een boorbeveiliging geplaatst is op de plek waar bij een gewoon slot het sleutelgat zit.
Bovendien is het LOQED-slot SKG drie-sterren gecertificeerd, dat is het hoogst haalbare veiligheidscertificaat voor sloten. Dat zit wel goed dus…
Je kunt het LOQED-slot trouwens zelf installeren: iedereen die een Ikea-kastje in elkaar kan zetten, kan dit ook. De binnenkant en de cilinder van je oude slot haal je uit de deur, de buitenkant laat je zitten. Over die buitenkant komt een plaatje dat een touchscreen en display tegelijkertijd is. Hierop zitten ook de Touch to Open-knopjes.
Het slot werkt op batterijen en die kunnen op een gegeven moment natuurlijk leeg zijn. Hiervan krijg je ruim op tijd een melding via je app, maar mocht je ze toch niet op tijd vervangen hebben, dan kun je de deur alsnog openen door er een 9-volt batterij tegenaan te houden.

3. ‘Touwtje uit de brievenbus’ 2.0

Nog zo’n handigheid van de LOQED is de ‘touwtje uit de brievenbus’-modus. Dit houdt in dat je jouw voordeur voor een bepaald tijdslot voor iedereen toegankelijk maakt met de simpele aanraking. Handig bijvoorbeeld voor je kinderen die buitenspelen óf als je een feestje hebt en niet telkens naar de deur wilt lopen.

4. Nooit meer twijfelen of je de deur op slot hebt gedaan

Deze is voor de neuroten onder ons. Die als ze net de straat uit zijn opeens twijfelen of ze de deur wel op slot hebben gedaan. Om vervolgens terug te rijden en er natuurlijk achter te komen dat de deur hartstikke op slot zit. Zij kunnen zich heel wat ritjes terug naar huis besparen, want met een LOQED-slot kun je gewoon op je app zien of je deur op slot zit. En wanneer dat onverhoopt een keer niet het geval is, kun je dat van afstand alsnog doen. Waar je ook bent. Via de LOQED-app kun je ook op afstand zien wie de deur geopend heeft, het is dus ook een fijne manier om te checken of je kinderen veilig thuisgekomen zijn en om te zien of de schoonmaker al geweest is.

Getest:
Lees ook:
Getest: slim slot voor je voordeur

5. Niet alleen handig voor thuis, maar ook voor bedrijven

Ook voor kantoren en kleinere bedrijven kan een LOQED-slot een uitkomst zijn. Vaak hebben die nu meerdere fysieke sleutels in omloop bij hun werknemers, wat best kostbaar en vooral erg onoverzichtelijk is. Met LOQED kun je precies aangeven op welke dagen en tijdstippen iemand naar binnen mag. Gaat er iemand uit dienst? In de app regel je dan heel gemakkelijk dat deze persoon geen toegang meer heeft.
Bovendien kun je jouw leveranciers (of de boodschappenbezorger) met LOQED op afstand toegang geven, hoe handig is dat?

Nieuwsgierig geworden? Ga naar de website van LOQED voor meer informatie en de verkooppunten. T/m 24 augustus 2021 krijg je met de kortingscode “BRIGHT” een gratis LOQED Powerkit bij je bestelling, waarmee je de batterijen in het slot eenvoudig oplaadt.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl