Ga naar de inhoud
Elektrische auto's

'Apple benaderde ook Nissan voor eigen auto'

Een auto van Nissan (ter illustratie)

Apple zou behalve het Zuid-Koreaanse Hyundai ook de Japanse autofabrikant Nissan hebben benaderd voor een mogelijke samenwerking aan een eigen zelfrijdende auto.

Apple heeft in de afgelopen maanden met Nissan gesproken over een project om een zelfrijdende auto te ontwikkelen, meldde de Financial Times. De bron van de krant zegt dat de gesprekken vastliepen nadat Apple had gevraagd of Nissan auto's met het Apple-merk wilde produceren. Daar zou het Japanse bedrijf niets in hebben gezien, omdat het dan slechts een hardwareleverancier zou worden.

Nissan zegt in een reactie tegen Reuters dat het geen gesprekken voert met Apple. Een woordvoerster zegt wel dat het bedrijf "altijd open staat voor het verkennen van samenwerkingen om de transformatie in de sector te helpen versnellen".

Apple sprak ook met Hyundai

Naar verluidt werkt Apple aan een eigen auto, die op zijn vroegst in 2024 op de markt zou moeten komen. Eerder werd het Zuid-Koreaanse Hyundai-Kia aan Apple gelinkt en het bedrijf erkende ook dat er gesprekken waren gevoerd.

Kort daarna werd duidelijk dat de onderhandelingen op niets uit waren gelopen, onder meer omdat de Koreanen twijfels hadden om als producent van auto's voor iemand anders te fungeren.

Hyundai:
Lees ook
Hyundai: 'Momenteel geen gesprekken met Apple'

Volledig zelfrijdende auto

Apple werkt al enkele jaren aan een eigen elektrische auto onder de codenaam Project Titan. Die auto lijkt volledig zelfrijdend te moeten worden. De wagen zou Apple willen laten bouwen en baseren op een platform van een bestaande automaker. De iPhone-fabrikant zou dan wel zelf de accutechnologie in willen brengen.

Volkswagen-ceo:
Lees ook
Volkswagen-ceo: niet bang voor Apple Car
Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl