Crypto-coins

Twitterbaas Dorsey en rapper Jay-Z starten bitcoinfonds

14 februari 2021 12:00 Aangepast: 14 februari 2021 13:46

Twitter-ceo Jack Dorsey en rapper en ondernemer Jay-Z richten samen een fonds op met als doel om bitcoin het gangbare online-betaalmiddel te maken.

De Twitter-topman, die ook oprichter is van Square, een bedrijf dat betaaldiensten biedt, zei in een tweet dat hij en Jay-Z samen 500 bitcoin in hun fonds steken. Die hoeveelheid van de cryptovaluta is momenteel ongeveer 20 miljoen euro waard.

Het fonds dat met dat geld wordt opgezet komt niet onder controle van de oprichters, aldus Dorsey. Hij voegde daaraan toe dat hij bitcoin-ontwikkelingsteams wil gaan opzetten in Afrika en India. Dorsey is op zoek naar drie bestuursleden en zette een link online zodat mensen kunnen solliciteren. Missie: "de bitcoin de valuta van het internet maken".

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

VN: Noord-Korea stal kwart miljard aan cryptomunten

De waarde van bitcoin stijgt sinds maart in rap tempo. In die maand was de digitale munt nog zo'n 5000 dollar (ongeveer 4100 euro) waard. Inmiddels is dat bijna het tienvoudige. Tesla kondigde deze week aan dat het 1,5 miljard dollar (ongeveer 1,2 miljard euro) gaat investeren in digitaal geld. Ook wil het bedrijf betalingen in cryptovaluta voor aankopen van elektrische auto's gaan accepteren.

Sceptici wijzen er geregeld op dat de koers van de bitcoin erg veranderlijk is. Toezichthouders waarschuwen er daarnaast voor dat het betaalmiddel kwetsbaar is voor gebruik door criminelen. De waarde van de bitcoin bereikte de afgelopen dagen weer een hoogtepunt. Dat gebeurde nadat Mastercard en de Amerikaanse bank BNY Mellon stappen zetten om het gebruik van bitcoin makkelijker te maken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Bende stal 100 miljoen aan cryptomunten, ook van sterren

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van