Apple Watch-concurrent

'Facebook komt met eigen smartwatch'

13 februari 2021 00:02 Aangepast: 13 februari 2021 00:14

Facebook zou met een eigen smartwatch de strijd met Apple en Google-dochter Fitbit willen aangaan.

Dat schrijft de tech-nieuwssite The Information op basis van ingewijden. Gebruikers van de smartwatch zouden berichten moeten kunnen sturen via Facebook-diensten als Messenger en WhatsApp. Ook krijgt het horloge allerlei fitness- en gezondheidsfuncties.

Facebooks smartwatch zou op een opensource-versie van Android moeten draaien. Ook Facebooks slimme scherm Portal werkt met dat besturingssysteem. Naar verwachting is voor de smartwatch wel een verbinding met een smartphone nodig.

Het is de bedoeling dat gebruikers door de mogelijkheden van de smartwatch meer gebruik maken van Facebook-diensten. Zo zouden ze hun fitness-activiteiten kunnen delen met hun vrienden op Facebook. Ook zouden ze contact kunnen onderhouden met een persoonlijke trainer via bijvoorbeeld Messenger. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Google: overname Fitbit is nu afgerond

Apple, Google en Samsung

Apple is de grootste speler op de smartwatchmarkt met zijn Apple Watch. Volgens marktonderzoeker Above Avalon gebruiken 100 miljoen mensen een smartwatch van Apple.

Google had een aantal minder succesvolle slimme horloges onder eigen naam, maar rondde onlangs de overname van Fitbit af. Dat bedrijf maakt simpele fitnesstrackers, maar ook slimme horloges. Ook andere techbedrijven, zoals Samsung, Huawei en Xiaomi, maken eigen smartwatches.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Binnenkort iPhone ontgrendelen via Apple Watch als je mondkapje draagt

Bright blok

Volg Bright voor meer tech en gadgets op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van