Google op slot

Google weert advertenties slotenmakers: oplichting tegengaan

11 februari 2021 19:00 Aangepast: 11 februari 2021 19:08

Google blokkeert tijdelijk alle advertenties voor slotenmakers in Nederland. Dat bevestigt een woordvoerder van het internetbedrijf.

"Om gebruikers te beschermen na een toename van oplichtingsadvertenties voor slotenmakers, kunnen advertenties voor slotenmakersdiensten momenteel niet worden weergegeven", laat een Google-woordvoerder weten na berichtgeving van de NOS.

Oplichters brengen voor het maken van sloten torenhoge kosten in rekening. Links naar deze malafide bedrijven verschenen bij Google in de advertenties bovenaan de normale zoekresultaten, waardoor de oplichters steeds weer nieuwe klanten kregen.

"We werken altijd aan nieuwe en betere manieren om misleidende adverteerders te bestrijden die vaak valse informatie en andere dubieuze praktijken hanteren. We blijven zoeken naar oplossingen om fraude sterk te verminderen en ervoor te zorgen dat advertenties door bedrijven relevant en nuttig zijn", aldus de Google-woordvoerder.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Consumentenbond waarschuwt voor sluwe slotenmakers: dit kun je doen

In meer landen reclameblokkade

De Consumentenbond waarschuwde jaren geleden al voor de oplichtingspraktijken van de malafide slotenmakers.

Het tijdelijke advertentieverbod voor slotenmakers geldt volgens Google behalve in Nederland ook in België, Duitsland en Zweden. In deze landen worden volgens Google relatief veel meldingen gemaakt van misstanden in de slotenmakersbranche.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Getest: slim slot voor je voordeur

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van