Ga naar de inhoud
Google op slot

Google weert advertenties slotenmakers: oplichting tegengaan

Google blokkeert tijdelijk alle advertenties voor slotenmakers in Nederland. Dat bevestigt een woordvoerder van het internetbedrijf.

"Om gebruikers te beschermen na een toename van oplichtingsadvertenties voor slotenmakers, kunnen advertenties voor slotenmakersdiensten momenteel niet worden weergegeven", laat een Google-woordvoerder weten na berichtgeving van de NOS.

Oplichters brengen voor het maken van sloten torenhoge kosten in rekening. Links naar deze malafide bedrijven verschenen bij Google in de advertenties bovenaan de normale zoekresultaten, waardoor de oplichters steeds weer nieuwe klanten kregen.

"We werken altijd aan nieuwe en betere manieren om misleidende adverteerders te bestrijden die vaak valse informatie en andere dubieuze praktijken hanteren. We blijven zoeken naar oplossingen om fraude sterk te verminderen en ervoor te zorgen dat advertenties door bedrijven relevant en nuttig zijn", aldus de Google-woordvoerder.

Consumentenbond
Lees ook
Consumentenbond waarschuwt voor sluwe slotenmakers: dit kun je doen

In meer landen reclameblokkade

De Consumentenbond waarschuwde jaren geleden al voor de oplichtingspraktijken van de malafide slotenmakers.

Het tijdelijke advertentieverbod voor slotenmakers geldt volgens Google behalve in Nederland ook in België, Duitsland en Zweden. In deze landen worden volgens Google relatief veel meldingen gemaakt van misstanden in de slotenmakersbranche.

Getest:
Lees ook
Getest: slim slot voor je voordeur
Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl