Ga naar de inhoud
Videobellen

'3 miljoen Nederlanders videobellen dagelijks via WhatsApp'

Beeld © Getty

Steeds meer Nederlanders bellen vaker en langer via een videobeldienst. WhatsApp is veruit het populairst voor videobellen, blijkt uit nieuwe cijfers.

Drie miljoen Nederlanders gebruikten vorig kwartaal elke dag de videobel-optie van WhatsApp, meldt Telecompaper. Nog eens drie miljoen Nederlanders videobellen minimaal één keer per week via WhatsApp, en twee miljoen doen dat minstens één keer per maand.

De populariteit van WhatsApp komt grotendeels doordat het op ongeveer 95 procent van de telefoons in Nederland is geïnstalleerd, gevolgd door Facebook Messenger dat op 58 procent van de Nederlandse telefoons staat. Ten opzichte van het laatste kwartaal van 2019, voor de uitbraak van het coronavirus, is het aantal minuten dat WhatsApp per week gebruikt wordt gestegen van 21 naar 25.

Ditzelfde beeld is ook zichtbaar bij FaceTime van Apple, Google Meet en Viber. Alle drie deze apps werden in het vierde kwartaal van 2020 gemiddeld 8 minuten per week meer gebruikt dan voor de uitbraak van het coronavirus.

Ook
Lees ook
Ook webversie WhatsApp krijgt bellen en videobellen

Zoom en Teams

Op zakelijk gebied zijn Nederlanders volgens de onderzoekers snel gewend geraakt aan videogesprekken met collega's via bijvoorbeeld Microsoft Teams en Zoom. "Ook privé communiceren Nederlanders steeds vaker met elkaar via een videoverbinding middels een app op een smartphone, waar dat voor de coronacrisis vooral werd gedaan met contacten in andere landen of werelddelen via een tablet of computer", zegt Tim Wijkman van Telecompaper. "Hoe langer de coronacrisis duurt, hoe meer Nederlanders gewend zullen raken aan het gebruik van deze apps."

Ondanks dat de communicatie-apps meer werden gebruikt tijdens de coronaperiode, is het aantal installaties nauwelijks gestegen. Alleen FaceTime, iMessage en Skype zagen deze met twee procentpunten stijgen.

Tinder
Lees ook
Tinder rolt functie voor videobellen wereldwijd uit
Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl