Zelfrijdende auto

Volkswagen werkt met Microsoft aan zelfrijdende auto's

11 februari 2021 11:59 Aangepast: 11 februari 2021 14:15
De elektrische Volkswagen ID 3 rolt van de band Beeld © Volkswagen

Volkswagen gaat nauwer samenwerken met Microsoft bij de ontwikkeling van zelfrijdende auto's.

De softwaretak van Volkswagen gaat samen met de Amerikanen een softwareplatform in de cloud bouwen waarmee die ontwikkeling en samenwerking simpeler en efficiënter kunnen plaatsvinden. Het initiatief moet leiden tot betere integratie van functies waarmee auto's in bepaalde omstandigheden grotendeels zelf kunnen rijden en tot slimme systemen die chauffeurs ondersteunen.

Volkswagen en Microsoft werken al sinds 2018 samen. Toen werkten de twee bedrijven aan een cloudomgeving waar auto's mee kunnen verbinden. De eerste testvloot die daar gebruik van maakt moet dit jaar de weg op gaan. Vanaf volgend jaar zouden de functionaliteiten die de cloudomgeving biedt in nieuwe VW-modellen moeten worden ingebouwd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Volkswagen ontwikkelt zelf software voor zelfrijdende auto's

Het Duitse Volkswagen trekt tot 2025 ongeveer 27 miljard euro uit voor digitale ontwikkeling. Het aandeel zelfontwikkelde software waar Volkswagen gebruik van maakt, moet stijgen van 10 procent naar 60 procent.

Microsoft werkt naast Volkswagen ook samen met Cruise, de General Motors-dochter die met zelfrijdende auto's bezig is. Volkswagen heeft tegelijkertijd voor clouddiensten ook een contract met Microsofts rivaal Amazon. Met dat bedrijf werk VW aan het verbinden van zijn fabrieken via de cloud.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Microsoft investeert in zelfrijdende auto: 'Autonoom vervoer wordt mainstream'

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van