Ga naar de inhoud
Zelfrijdende auto

Volkswagen werkt met Microsoft aan zelfrijdende auto's

De elektrische Volkswagen ID 3 rolt van de band Beeld © Volkswagen

Volkswagen gaat nauwer samenwerken met Microsoft bij de ontwikkeling van zelfrijdende auto's.

De softwaretak van Volkswagen gaat samen met de Amerikanen een softwareplatform in de cloud bouwen waarmee die ontwikkeling en samenwerking simpeler en efficiënter kunnen plaatsvinden. Het initiatief moet leiden tot betere integratie van functies waarmee auto's in bepaalde omstandigheden grotendeels zelf kunnen rijden en tot slimme systemen die chauffeurs ondersteunen.

Volkswagen en Microsoft werken al sinds 2018 samen. Toen werkten de twee bedrijven aan een cloudomgeving waar auto's mee kunnen verbinden. De eerste testvloot die daar gebruik van maakt moet dit jaar de weg op gaan. Vanaf volgend jaar zouden de functionaliteiten die de cloudomgeving biedt in nieuwe VW-modellen moeten worden ingebouwd.

Volkswagen
Lees ook
Volkswagen ontwikkelt zelf software voor zelfrijdende auto's

Het Duitse Volkswagen trekt tot 2025 ongeveer 27 miljard euro uit voor digitale ontwikkeling. Het aandeel zelfontwikkelde software waar Volkswagen gebruik van maakt, moet stijgen van 10 procent naar 60 procent.

Microsoft werkt naast Volkswagen ook samen met Cruise, de General Motors-dochter die met zelfrijdende auto's bezig is. Volkswagen heeft tegelijkertijd voor clouddiensten ook een contract met Microsofts rivaal Amazon. Met dat bedrijf werk VW aan het verbinden van zijn fabrieken via de cloud.

Microsoft
Lees ook
Microsoft investeert in zelfrijdende auto: 'Autonoom vervoer wordt mainstream'
Bright blok

Meer tech bij Bright:

Luister onze podcast

Kijk onze video's

Volg ons op Facebook, Instagram en Twitter