Sociale media

'Microsoft benaderde Pinterest voor overname'

11 februari 2021 10:11 Aangepast: 11 februari 2021 10:17
Beeld © GettyImages

Microsoft heeft onlangs digitaal prikbord Pinterest benaderd voor een overname ter waarde van 51 miljard dollar.

Dat zeggen bronnen tegen Financial Times. Volgens de ingewijden worden momenteel geen actieve overnamegesprekken gevoerd tussen de bedrijven.

Het aandeel Pinterest, dat in april 2019 naar de beurs in New York ging, is tijdens de coronapandemie met meer dan 600 procent gestegen, geholpen door meer gebruikers en hogere inkomsten uit advertenties. In het verleden heeft Pinterest aangegeven graag een zelfstandig bedrijf te willen blijven.

LinkedIn

Met een prijs van 51 miljard dollar zou het de grootste overname ooit zijn voor Microsoft. Het Amerikaanse bedrijf heeft de afgelopen jaren al meerdere grote overnames gedaan. In 2016 nam Microsoft nog de zakelijke netwerksite LinkedIn over voor 26 miljard dollar.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Regering Biden bekijkt veiligheidsrisico's TikTok opnieuw

Groei

Wereldwijd heeft Pinterest meer dan 400 miljoen gebruikers. In Nederland steeg Pinterest vorig jaar van 3,5 naar 3,9 miljoen gebruikers. Ruim 70 procent van de Nederlandse Pinterest-gebruikers is vrouw, bleek uit cijfers van onderzoeksbureau Newcom.

Hans Hoekstra van Newcom verklaarde die groei door de corona-lockdowns, waardoor mensen nieuwe hobby's namen. "Op Pinterest deden ze bijvoorbeeld inspiratie op voor hun interieur, of voor koken en bakken."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

YouTube start met TikTok-achtige video's in app

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van