Ga naar de inhoud
Elektrische auto's

Audi onthult elektrische sedan met bijna 500 km bereik

Audi heeft zijn eerste elektrische sedan aangekondigd. De 4-persoons e-tron GT komt vanaf mei op de markt en krijgt ook een snellere RS-uitvoering.

De nieuwe e-tron GT is gebaseerd op de Porsche Taycan, maar heeft een iets grotere actieradius en wat minder vermogen. De merken Audi en Porsche vallen beide onder de Volkswagen Group.

De Audi e-tron GT heeft een actieradius van 487 kilometer volgens de WLTP-norm en een topsnelheid van 245 km/u. In de Boost-modus gaat de e-tron GT van 0 naar 100 km/u in 4,1 seconde. In de zuinige modus is de auto voorwielaangedreven en wordt de achterste motor alleen gebruikt als de auto denkt dat dit nodig is.

Snelladen 

Vijf minuten snelladen met 270 kW moet voor 100 kilometer actieradius zorgen. Opladen naar 80 procent zou volgens Audi in ideale omstandigheden in 23 minuten kunnen. De e-tron GT heeft een 12,3 inch paneel en een 10,1 inch touchscreen voor infotainment. 

De sportievere RS-uitvoering heeft onder meer een krachtigere motor op de achteras, 250 km/u als topsnelheid en een acceleratie van 0 naar 100 in 3,3 seconden.

De nieuwe Audi e-tron GT’s zijn vanaf mei in Nederland beschikbaar. De Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend, maar in Duitsland kost de GT 99.800 euro en is de RS-versie zo’n 38 duizend euro duurder. 

Bright gaat de nieuwe elektrische Audi testen. Volg ons op YouTube.

Review:
Kijk ook
Review: deze elektrische auto is een Audi, Mercedes en Suzuki in één