Ga naar de inhoud
Hoop op 'open beleid'

Huawei-topman wil in gesprek met Biden over handelsoorlog

Huawei-oprichter en ceo Ren Zhengfei in 2008. Beeld © Getty Images

Huawei-oprichter en ceo Ren Zhengfei wil de verhoudingen tussen zijn bedrijf en de Amerikaanse overheid resetten, na bijna twee jaar van strenge handelsbeperkingen.

Ren spreekt voor het eerst in ruim een jaar met internationale media, waaronder CNBC en AFP. Huawei werd door de vorige Amerikaanse regering onder president Trump op een zwarte lijst geplaatst, wegens zorgen over de nationale veiligheid. Huawei kan daarom geen zaken doen met Amerikaanse bedrijven, waardoor het bedrijf in het westen vrijwel is verdwenen als belangrijke smartphonemaker.

De Huawei-ceo hoop nu op een verse start onder de nieuwe regering van president Biden. "Ik zou zulke telefoongesprekken verwelkomen", zegt Ren over een nieuwe dialoog met de VS. "Het draait om gezamenlijke ontwikkeling en gedeeld succes. Als de productiecapaciteit van Huawei uitgebreid kan worden, biedt dat ook kansen voor Amerikaanse bedrijven", aldus Ren.

'Huawei
Lees ook:
'Huawei stapt uit de markt van high-end smartphones'

'iPhone 12 beste telefoon van het moment'

Huawei verkocht eerder zijn telefoonmerk Honor om van de Amerikaanse sancties af te komen. Onlangs gingen er geruchten dat Huawei ook zijn eigen premium-telefoonmerken te koop zou willen zetten. Ren weerspreekt dat nu. "We hebben besloten dat we onze consumentenapparaten, onze smartphonetak, absoluut niet zullen verkopen." 

De iPhone 12 is volgens Ren momenteel 'de beste smartphone ter wereld'. De eerste iPhone met 5G laat volgens Ren aan Europese consumenten 'dat de 5G-technologie van Huawei goed is'.

Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl