Update

Spotify binnenkort als standaard muziekdienst op iOS in te stellen

08 februari 2021 17:11 Aangepast: 08 februari 2021 17:23
Beeld © Getty Images

iOS-gebruikers krijgen bij de volgende update de mogelijkheid om de standaard muziekdienst te veranderen voor opdrachten aan Siri, bijvoorbeeld van Apple Music naar Spotify.

De wijziging werd ontdekt door gebruikers van het forum Reddit. Als gebruikers hun iPhone met de testversie van iOS 14.5 vragen muziek te spelen, vraagt de iPhone welke dienst zij daarvoor willen gebruiken.

Tot nu toe werd altijd standaard Apple Music gebruikt door iOS. Wie muziek op bijvoorbeeld Spotify wil afspelen, moet dat er nu nog expliciet bij zeggen tegen Siri.

In de aanstaande update iOS 14.5 schakelt Siri na de eenmalige vraag over naar de muziekdienst naar keuze. Kiezen gebruikers Spotify, dan wordt in het vervolg alle muziek die zij aan Siri vragen te spelen, afgespeeld op Spotify. Apart vragen naar de dienst is dan niet meer nodig.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Spotify dient klacht in tegen Apple bij Europese Commissie

Nog niet vlekkeloos

De functie werkt in de bètaversie van iOS nog niet goed voor alle gebruikers, vooral omdat er nog geen apart menu is om de muziekdienst naar keuze in te stellen. Sinds iOS 14 kunnen gebruikers al de standaardbrowser en e-mailapp van iOS wijzigen.

Spotify diende bijna twee jaar geleden een klacht in tegen Apple. Het bedrijf concurreert volgens Spotify oneerlijk, onder meer door het eigen Apple Music meer functies te geven dan andere muziekdiensten. Inmiddels heeft Apple steeds meer van die functies opengesteld voor derden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Spotify test Apple Watch-app die zonder iPhone muziek streamt

Spotify laat op zich wachten

Zo is het nu technisch mogelijk om Spotify als standaarddienst op Apple's HomePod-speakers in te stellen. In de praktijk is dat nog niet mogelijk: Spotify wil nu eerst dat meer gebruikers daadwerkelijk om die functie vragen, voordat de ondersteuning van de kant van Spotify er daadwerkelijk komt.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van