Smartphone-apps

Telegram en Signal plots populairste apps na ophef over WhatsApp

08 februari 2021 14:51
Beeld © ANP

WhatsApp-concurrenten Telegram en Signal voeren de lijsten met populairste mobiele apps in de maand januari aan, samen met het al langer populaire TikTok.

In januari was Telegram de meest gedownloade app voor Android en iOS samen, meldt analysebureau Sensor Tower. TikTok komt op de tweede plaats, gevolgd door Signal. Daarna volgen pas de apps van Facebook, WhatsApp en Instagram, die normaal gesproken hoger in de lijst staan.

De populariteit van de WhatsApp-concurrenten Telegram en Signal is hoogstwaarschijnlijk het gevolg van de nieuwe gebruikersvoorwaarden van WhatsApp die Facebook had aangekondigd. Die nieuwe voorwaarden werden half januari uitgesteld, nadat onduidelijkheid en ophef was ontstaan. 

Voorwaarden in Europa anders

Gebruikers dachten dat WhatsApp meer van hun data met Facebook zou gaan delen. Wie WhatsApp wilde blijven gebruiken, moest een scherm met voorwaarden accepteren. Die voorwaarden gelden in Europa echter niet. Door de Europese privacyverordening mag WhatsApp in Europa geen persoonsgegevens met Facebook delen.

Tesla-baas Elon Musk deed bovendien een oproep om over te stappen van WhatsApp op Signal. Het is voor de meeste gebruikers echter maar de vraag of overstappen naar Telegram of Signal wel echt voordelen heeft. Telegram kwam onlangs in ieder geval al met een verhuisfunctie om chats uit WhatsApp te importen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

WhatsApp stelt aanpassing voorwaarden uit na ophef

TikTok blijft populair

Op Telegram en Signal na is de lijst met meest gedownloade apps van januari weinig verrassend. TikTok blijft onverminderd populair: op iOS was het de populairste app, op Android stond het na Telegram en Signal op de derde plaats.

Onlangs bleek ook al dat TikTok onder Nederlandse jongeren inmiddels populairder is dan Facebook.

Volg Bright ook op TikTok.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nieuwe gebruiksvoorwaarden WhatsApp: moeten we overstappen naar Signal?

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van