Ga naar de inhoud
PlayStation 5

Verkoop PlayStation 5 gaat even hard als bij start PS4

De PlayStation 5 is 4,5 miljoen keer verscheept tussen de introductie half november en eind 2020. Daarmee lijkt de PS5 even goed te verkopen als zijn voorganger PS4 in de eerste weken.

Dat meldt Sony bij de bekendmaking van zijn kwartaalcijfers over de laatste drie maanden van 2020.

De eerste cijfers over de verkoop van de PlayStation 5 lijken sterk op die van de voorganger PS4, die in november 2013 op de markt kwam. Ook die spelcomputer werd 4,5 miljoen keer verscheept in zijn eerste kwartaal.

Steeds weer uitverkocht

De PlayStation 5 is al sinds de introductie erg moeilijk verkrijgbaar. Bij webwinkels is de spelcomputer steeds binnen mum van tijd uitverkocht, zodra er een kleine voorraad beschikbaar komt.

Sony deed geen mededelingen over toekomstige voorraden van de PlayStation 5.

Nieuwe Xbox

Concurrent Microsoft zei deze week dat zijn eveneens populaire nieuwe Xbox Series X tot zeker de zomer slecht verkrijgbaar blijft.

Spelcomputer
Lees ook:
Spelcomputer Xbox Series X tot de zomer slecht verkrijgbaar

Onder kostprijs

Sony heeft ook verteld dat de PlayStation 5 onder de kostprijs wordt verkocht. Dat werd al vermoed: bij de start van een nieuwe generatie spelcomputers worden de consoles vaker onder de kostprijs verkocht. De spelcomputers zijn op termijn alsnog winstgevend door dalende hardwareprijzen en door de verkoop van games. Sommige spellen voor de PS5 hebben inmiddels 80 euro als adviesprijs.

De PlayStation 4 is in ruim zeven jaar tijd inmiddels 115 miljoen keer verkocht. Daarvan werden er 1,4 miljoen in het afgelopen kwartaal verkocht.

In het laatste kwartaal werden er 103,7 miljoen PS4- en PS5-games verkocht, waarvan 18,4 miljoen titels die Sony zelf heeft uitgegeven.

PlayStation
Lees ook
PlayStation 5 te koop: alles over de lastig verkrijgbare spelcomputer
Bright blok

Volg Bright voor meer tech:

Luister onze podcast

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van