Ga naar de inhoud
GO FlyEase

Nike onthult 'handsfree' schoenen met nieuw instapsysteem

De schoenen van Nike. Beeld © Nike

Nike heeft nieuwe schoenen onthuld die volledig handsfree zijn aan en uit te trekken. Het geheim: een scharnierende zool.

De Nike GO FlyEase is in zekere zin een instapschoen, maar wel en hele bijzondere: je kan er ook op rennen. Als de schoen eenmaal om de voet zit, zit hij net zo strak als een veterschoen. Het geheim zit in de scharnierende zool van de schoen.

De hielen van de GO FlyEase-schoenen steken een beetje uit. Als gebruikers met hun teen op dat lipje gaan staan, kunnen zij hun andere voet omhoog uit de schoen trekken. De zool komt dan mee omhoog, en de schoen krijgt de vorm van een soort dakje. 

Daarna weer aantrekken kan ook handsfree, door gewoon de voeten in de schoenen te steken en de zolen weer plat te drukken.

De GO FlyEase-schoenen verschijnen in drie kleurencombinaties, maar zijn in eerste instantie nog niet vrij verkrijgbaar. 'Select Nike Members' kunnen de schoenen als eerste bestellen, stelt de fabrikant. Pas later dit jaar zullen de GO FlyEase-schoenen breder verkrijgbaar zijn.

Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl