Ga naar de inhoud
iCloud-sleutelhanger

Apple brengt wachtwoordextensie voor Chrome uit

Apple heeft een extensie voor de browser Chrome uitgebracht, waarmee gebruikers de wachtwoorden van hun iCloud-sleutelhanger makkelijk in Chrome kunnen invullen.

De Chrome-extensie werkt voor zowel de Windows- als Mac-versie van de browser. De extensie maakt het makkelijker voor iPhone- en iPad-gebruikers om op hun computer de wachtwoorden uit hun iCloud-sleutelhanger te gebruiken.

Andersom werkt overigens ook: wachtwoorden die in Chrome worden aangemaakt en opgeslagen, worden via de extensie gesynchroniseerd met de iCloud-sleutelhanger.

Apple heeft een eigen wachtwoordmanager in iOS en macOS gebouwd. Die iCloud-sleutelhanger genereert en onthoudt de wachtwoorden van gebruikers, en maakt het makkelijker unieke, sterke wachtwoorden te gebruiken. Ook 'Log in met Apple'-wachtwoorden worden in de sleutelhanger opgeslagen.

Duitser
Lees ook:
Duitser vergeet wachtwoord van harde schijf: 180 miljoen in bitcoins onbereikbaar

Makkelijker

Voor Chrome-gebruikers was het tot nu toe ingewikkeld om wachtwoorden vanuit hun iCloud-sleutelhanger in te voeren. Zij moesten daarvoor in de instellingen van bijvoorbeeld hun iPhone zoeken. Er is geen aparte app voor de iCloud-sleutelhanger, zoals die er wel is voor wachtwoordmanager-apps als 1Password en LastPass.

Chrome-gebruikers kunnen de extensie iCloud-wachtwoorden downloaden in de Chrome Web Store.

Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl