Streaming

Netflix test slaaptimer: app automatisch uit na ingestelde periode

31 januari 2021 14:03 Aangepast: 31 januari 2021 14:12

Streamingdienst Netflix test een speciale slaaptimer, waarbij een aflevering of film na gezette tijd wordt uitgeschakeld.

De test beperkt zich op het moment tot de Android-app van de dienst, schrijft The Verge.

Sommige gebruikers van de Android-app zien voortaan een timer-knop zien bij het afspelen van een video. Hiermee stel je in wanneer de video weer moet worden beëindigd.

15 tot 45 minuten

De slaaptimer kan worden ingesteld op 15, 30 of 45 minuten. Ook kan worden gekozen het programma na afloop te stoppen, waardoor niet automatisch iets nieuws wordt opgestart.

De functie moet een uitkomst bieden voor mensen die tijdens het Netflixen in slaap vallen. Op het moment vraagt de streamingdienst al na een paar afleveringen of je nog kijkt, maar het kan soms uren duren tot je die melding in beeld krijgt.

Batterij

Door het afspelen eerder te staken en de app te sluiten, wordt de batterij van het toestel gespaard. Wie op een Android-telefoon kijkt, wordt dan ook niet meer wakker met een bijna leeggelopen accu.

Op termijn wordt de functie op meer apparaten getest, waaronder ook op televisies en desktopcomputers. Afhankelijk van die tests wordt bepaald op de optie voor iedereen beschikbaar wordt gesteld.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Avondklok-amusement: de films, series en games van 2021

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van