Ruimtevaartbedrijf Elon Musk

Autoriteit VS onderzoekt SpaceX na crash raket

30 januari 2021 19:34 Aangepast: 30 januari 2021 19:46

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft een onderzoek ingesteld naar een mislukte rakettest vorige maand door SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Elon Musk.

Tijdens de test werd een onbemand prototype van een Starship-raket weliswaar succesvol de lucht ingeschoten, maar explodeerde enkele minuten later toen de raket weer op het lanceerplatform bij de Amerikaanse plaats Boca Chica (Texas) wilde landen.

SpaceX had zich bij die test niet gehouden aan de voorwaarden waarvoor de FAA toestemming had verleend, meldt techsite The Verge. Zowel de licentieovertreding door SpaceX als de explosie was voor de FAA aanleiding voor een formeel onderzoek. Het is niet bekend aan welke voorwaarden het ruimtevaartbedrijf zich niet heeft gehouden.

Nieuwe motoren

De bedoeling van de testvlucht was om een hoogte van zo'n 12,5 kilometer te bereiken, voor het eerst aangedreven door drie van de nieuwe door SpaceX ontwikkelde Raptor-motoren. Het is niet bekend of de Starship die hoogte ook bereikt heeft.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Onbemande raket SpaceX ontploft tijdens test

Missie naar Mars

De raket, ter grootte van een flat van 16 verdiepingen, is ontwikkeld om mensen en 100 ton vracht te vervoeren in toekomstige missies naar Mars en naar de maan.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van