Games

Aantal klanten pc-gameswinkel Epic Games Store groeit enorm

29 januari 2021 12:29

De Epic Games Store is in het afgelopen jaar explosief gegroeid. Het aantal dagelijks actieve gebruikers is bijna verviervoudigd.

Dat blijkt uit cijfers die Epic Games heeft gedeeld. Het aantal dagelijks actieve bezoekers steeg in totaal met 192 procent, naar 31,3 miljoen.

Bij de Epic Games Store kunnen digitale games voor pc worden gekocht. Het is een steeds groter wordende concurrent voor Steam, dat op het moment marktleider is op dit gameplatform.

Op het drukste moment werd de Epic Games Store door 13 miljoen mensen op dezelfde dag gebruikt. Bijna een verdubbeling van 2019, toen dit aantal nog op 7 miljoen lag. Toch is deze piek slechts de helft van de drukte bij concurrent Steam.

Epic Games investeert fors om marktaandeel te winnen. Het bedrijf geeft vaak gratis games weg om nieuwe gebruikers te lokken en geeft sommige games exclusief uit.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Fortnite krijgt los abonnement: skins voor 12 euro per maand

Fortnite

Deze expansiedrift is deels te danken aan Fortnite, wat ook door Epic Games wordt gemaakt. Dit spel is in korte tijd zo groot geworden, dat het een flink deel van de omzet binnen Epic Games genereert.

Epic Games stapte onlangs naar de rechter, omdat ze op iPhones geen eigen betaalsysteem mogen gebruiken om Apples commissie van 30 procent te vermijden. Bij die rechtszaak pleit het gamebedrijf voor de mogelijkheid om de Epic Games Store ook naar iOS te brengen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'Fortnite via omweg weer te spelen op iPhone en iPad'

Bright blok

Volg Bright ook op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Discord en Spotify

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van