Chatten

Telegram start met verhuisfunctie: chats uit WhatsApp te importeren

29 januari 2021 11:07 Aangepast: 29 januari 2021 11:08
Beeld © ANP

Gebruikers van chatdienst Telegram kunnen voortaan oude gesprekken vanuit WhatsApp importeren. Op die manier raken die berichten niet verloren als je van WhatsApp naar Telegram verhuist.

Telegram beschrijft de nieuwe optie op zijn blog. De verhuisfunctie werkt behalve met WhatsApp ook met chatgesprekken in de apps Line en KakaoTalk, maar die worden in Nederland weinig gebruikt.

Bij alle drie de applicaties kunnen zowel individuele gesprekken als groepschats worden geëxporteerd. 

Verhuizen kan door vanuit WhatsApp op de 'Exporteer chat'-knop in de instellingen van een gesprek te drukken. Vervolgens kun je op Telegram drukken om in die app de chat te importeren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

WhatsApp stelt aanpassing voorwaarden uit na ophef

Ophef over delen data met Facebook 

De functie komt vlak nadat Telegram zijn gebruikersaantal fors zag groeien na ophef over WhatsApp. De dienst wijzigde zijn privacybeleid, waardoor gebruikersgegevens met Facebook gedeeld zouden gaan worden. Dat beleid ging alleen gelden buiten de EU, omdat de waakhond hier deze vorm van datadeling heeft verboden bij de overname van WhatsApp.

De nieuwe regels zijn na kritiek door Facebook weer uitgesteld, maar concurrerende apps wisten er al van te profiteren. Telegram kreeg er deze maand 100 miljoen gebruikers bij, terwijl het privacyvriendelijke Signal zo vaak werd gedownload dat de servers dagenlang kampten met een storing.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

WhatsApp vraagt scan gezicht of vingerafdruk bij login op computer

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van