Ga naar de inhoud
Extra beveiliging

WhatsApp vraagt scan gezicht of vingerafdruk bij login op computer

WhatsApp kan gebruikers die op de computerversie van de berichtendienst willen inloggen voortaan vragen om biometrische verificatie met hun telefoon.

WhatsApp voegt een extra laag toe aan de beveiliging van de chatdienst op webbrowsers en de apps voor Windows en Mac. Gebruikers die hun telefoon hebben beveiligd met een scan van hun gezicht of vingerafdruk moeten een van deze biometrische verificatiemethodes eerst gebruiken bij het aanmeldproces voor de computerversie van WhatsApp.

Na de gezichtsscan of vingerafdrukscan met de telefoon moeten ze vervolgens, net zoals nu, de getoonde QR-code met de app scannen om toegang te krijgen tot de berichtendienst op hun computer.

iPhone en Android

De extra beveiligingslaag wordt de komende weken door WhatsApp ingevoerd. Dit wordt de standaard op iPhones met iOS 14 en Face ID of Touch ID en op Android-toestellen met biometrische verificatie. Een specifieke Android-versie noemt WhatsApp niet. 

WhatsApp zegt geen toegang te hebben tot de biometrische gegevens. De verificatie verloopt volledig via het besturingssysteem van de smartphone.

'Grote
Lees ook
'Grote toename phishing via hulpvraag op WhatsApp'

Als telefoons geen verificatie via gezichtsscan of vingerafdrukscan hebben ingesteld, verloopt het inloggen op WhatsApp Web nog wel alleen via de QR-code. WhatsApp zegt ook later dit jaar zijn versies voor Windows, Mac en webbrowsers te willen 'uitbreiden met meer functies'.

Volgens recente cijfers heeft WhatsApp in Nederland 12,4 miljoen actieve gebruikers. 

WhatsApp
Lees ook
WhatsApp stelt aanpassing voorwaarden uit na ophef
Bright blok

Volg Bright voor meer tech:

Luister onze podcast

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook