Anti-corona-gadget

Philips-lamp die kamer desinfecteert te koop in Nederland

27 januari 2021 17:38 Aangepast: 27 januari 2021 17:39

Signify is vandaag gestart met de verkoop van een desinfecterende Philips-taffellamp aan Nederlandse consumenten. De lamp doodt met speciaal UV-C-licht virussen en bacteriën.

De desinfecterende tafellamp van Philips is vanaf vandaag in Nederland verkrijgbaar via grote webwinkels, waaronder Coolblue en Bol.com. Met de UV-C-tafellamp zijn oppervlakten en voorwerpen te ontsmetten.

Al na 9 seconden blootstelling aan UV-C-lichtbronnen is de besmettelijkheid van het SARS-CoV-2-virus, het virus dat COVID-19 veroorzaakt, tot nagenoeg nul beperkt, stelt Signify na laboratoriumtests. "Onze kiemdodende lampen zijn bijzonder doeltreffend voor het afbreken van het DNA van micro-organismen. Dit houdt in dat ze zich niet kunnen vermenigvuldigen of ziekten kunnen veroorzaken."

Zelf de kamer verlaten

Gebruikers mogen niet in de ruimte zijn als de lamp aan staat, omdat UV-C schadelijk kan zijn voor de ogen en de huid. De lamp heeft ingebouwde sensoren die het apparaat uitschakelen als er beweging wordt gedetecteerd. "Gebruikers wordt door de ingebouwde stembegeleiding gevraagd om de kamer te verlaten voordat het licht aangaat."

'Badkamer in kwartier ontsmet'

Volgens Signify heeft een woonkamer van gemiddelde grootte zo'n 45 minuten blootstelling aan UV-C-licht nodig om te worden ontsmet. "Bij een slaapkamer duurt het 30 minuten en bij een typische badkamer duurt het ongeveer 15 minuten."  

Signify zet dezelfde lichttechniek ook al in bij onder meer 'sportzalen, kleedkamers, wachtruimten of andere plaatsen waar mensen op een veiligere manier willen samenkomen'.

De taffellamp kost 119 euro.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

LG onthult robot die ruimtes ontsmet

Bright blok

Volg Bright voor meer tech en gadgets op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van