Belangrijke update iOS

Update je iPhone of iPad: nieuwe iOS-versie dicht beveiligingslekken

27 januari 2021 15:15 Aangepast: 28 januari 2021 11:52

Apple heeft een update voor iOS 14 uitgebracht die drie lekken repareert die 'mogelijk actief door hackers misbruikt werden'. Gebruikers kunnen het beste zo snel mogelijk de iOS-update installeren.

Het gaat om drie zogenoemde zeroday-lekken: voorheen onbekende kwetsbaarheden die misbruikt kunnen worden. In een toelichting stelt Apple dat het 'bekend is met een melding dat dit lek mogelijk actief is misbruikt'.

Veel details over de lekken geeft Apple niet, behalve dat er één zit in de kernel van iOS, het centrale deel van het besturingssysteem. Twee andere lekken zitten in WebKit, de techniek achter onder meer browser Safari en veel browsers in andere iOS-apps.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Apple waarschuwt: 'Houd iPhone 12 niet te dicht bij pacemakers'

Lek vaak eerste stap

De WebKit-lekken konden waarschijnlijk misbruikt worden door gebruikers naar een bepaalde website te sturen. Vaak worden zulke browserlekken gebruikt als startpunt bij een aanval, omdat het relatief makkelijk is om gebruikers op een onbekende link te laten klikken.

Gebruikers met een iPhone of iPad wordt aangeraden zo snel mogelijk te updaten naar iOS 14.4. De update is te vinden in het Instellingen-scherm, onder de optie Algemeen.

Bright blok

Volg Bright ook op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Discord en Spotify

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van