Mega-fabriek

'Samsung wil voor miljarden dollars chipfabriek bouwen in VS'

22 januari 2021 15:55 Aangepast: 22 januari 2021 15:55

Samsung overweegt het bouwen van de tot nu toe meest geavanceerde chipfabriek van het bedrijf. De fabriek zou meer dan 10 miljard dollar moeten gaan kosten en in het Amerikaanse Texas moeten komen

De bouw van de fabriek zou dit jaar moeten beginnen en in 2023 zou de fabriek operationeel zou kunnen zijn. Dat zeggen ingewijden tegen persbureau Bloomberg. Samsung stelt dat er nog geen definitief besluit is genomen over plannen voor een fabriek in de VS.

Met de investering zou Samsung meer Amerikaanse klanten willen trekken en de strijd aan kunnen gaan met de Taiwanese marktleider voor chips TSMC. Die bouwt momenteel in Arizona een chipfabriek voor 12 miljard dollar en die moet in 2024 operationeel zijn. Samsung heeft al eerder gezegd honderden miljarden dollars te willen steken in de ontwikkeling van chiptechnologie.

Productie van China naar VS verplaatsen

Met de komst van een fabriek in de Verenigde Staten speelt Samsung in op pogingen van de Amerikaanse overheid om de opmars van Chinese techbedrijven tegen te gaan.

Amerika probeert al langer productie die naar Azië is verschoven terug te halen, in de hoop dat het Amerikaanse bedrijven en de chipindustrie in het land kan ondersteunen. Samsung zou al lobbyisten hebben ingehuurd om met de regering van president Joe Biden te onderhandelen.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech en gadgets op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van