Veel meer computers verkocht

Recordverkoop Intel door thuiswerken: meer laptopchips dan ooit verkocht

22 januari 2021 10:59 Aangepast: 22 januari 2021 11:52

Intel heeft in het laatste kwartaal van het jaar meer chips voor laptops verkocht dan ooit.

Door de coronapandemie wordt er wereldwijd veel meer thuisgewerkt, waardoor de vraag naar pc's en andere apparatuur hard is gestegen. Mede daardoor waren de resultaten van het Amerikaanse bedrijf een stuk beter dan verwacht.

Intel heeft in het coronajaar 2020 een recordomzet geboekt. De totale opbrengsten van Intel stegen vorig jaar met 8 procent naar 77,9 miljard dollar. Het was het vijfde jaar op rij dat Intel de recordomzet wist te boeken.

Datacentra en 5G

Intel verkocht het afgelopen jaar meer chips voor gebruik in datacentra. Ook de uitbouw van 5G-netwerken voor mobiele telefonie deed het bedrijf goed.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

De nieuwe MacBooks: Vaarwel Intel?

In het derde kwartaal kampte Intel nog met productievertragingen en een afgenomen vraag naar zijn chips voor datacenters. Door de coronacrisis lieten veel bedrijven en overheden het na om bestellingen te plaatsen.

MacBooks zonder Intel-chips

Vorig jaar kreeg Intel nog een flinke tegenslag te verduren, toen Apple voor zijn nieuwe MacBooks overstapte op zijn eigen nieuwe M1-chips. Apple verkoopt nu nog wel computers met Intel-chips maar stopt daar over twee jaar helemaal mee.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'Volgende Mac-chips veel sneller dan Intels snelste chips'

Bright blok

Volg Bright voor meer tech en gadgets op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van