Ga naar de inhoud
Elektrische auto's

DeLorean wil elektrische versie van Back to the Future-auto maken

Het Amerikaanse DeLorean Motor Company (DMC) zou een elektrische variant van zijn klassieke auto, die bekend werd door de Back to the Future-films, op de markt willen brengen.

Daarop zinspeelt het bedrijf in een recent persbericht over nieuwe regulering in de Verenigde Staten. De door DMC voorgestelde regels maken het voor bedrijven mogelijk replica's van auto's ouder dan 25 jaar te produceren.

DMC wacht al jarenlang op de nieuwe regels, zodat ze een oude auto weer nieuw leven kunnen inblazen. Dat kan alleen maar de wagen zijn die centraal stond in de filmtrilogie Back to the Future. Van die auto werden er tussen 1981 en 1983 een kleine negenduizend geproduceerd, waarna het bedrijf failliet ging.

Elektrische auto

Volgens DMC is de nieuwe regulering jaren later dan verwacht ingevoerd, wat de comeback van de DeLorean lastig maakt. Leveranciers die zich hard maakten voor de auto zouden met pensioen zijn en de gewenste motor zou al binnen een paar jaar van de markt moeten verdwijnen.

De automaker ziet daarom een alternatief in een volledig elektrisch voertuig. "Elektrische wagens zijn steeds meer mainstream en we overwegen hiernaar over te stappen. Het zou het ook veel makkelijker maken om onze motor goedgekeurd te krijgen."

Vroeg stadium

Het is nog de vraag hoe snel de auto op de markt zou verschijnen: de vereiste regulering is nog maar net aangenomen en DMC lijkt daarom nog maar net zijn plannen weer op te pakken. Het is afwachten of de juiste leveranciers en investeerders weer gevonden kunnen worden.

Maar als het bedrijf slaagt in zijn comeback, zal de Back to the Future-auto weer op de (Amerikaanse) weg komen te rijden.

Back
Lees ook:
Back to the past: DeLorean weer in productie
Bright blok

Meer tech bij Bright:

Luister onze podcast

Kijk onze video's

Volg ons op Facebook, Instagram en Twitter