Smartphones

'LG overweegt te stoppen met smartphones'

20 januari 2021 16:16

LG overweegt de stekker uit zijn telefoontak te trekken. LG-ceo Kwon Bong-seok hintte in een bericht aan het personeel op grote veranderingen bij de smartphone-divisie.

LG-ceo Kwon Bong-seok verwees in het interne bericht naar de felle concurrentiestrijd op de smartphonemarkt, waar concurrent Samsung wereldwijd marktleider is. "Ongeacht de verandering bij de smartphone-activiteiten, blijft de werkgelegenheid behouden", stelde Kwon. 

Een LG-medewerker zei tegen de Korea Herald dat 'het tijd wordt voor LG om een hard oordeel te vellen' over de noodlijdende mobiele divisie. Het bedrijf zou kijken naar 'verkoop, stopzetten of inkrimpen van de smartphone-business'. Zestig procent van het personeel zou bij andere afdelingen worden ondergebracht.  LG zegt dat de reorganisatieplannen nog niet definitief zijn. 

Verliezen en klein marktaandeel

De telefoontak van de Zuid-Koreaanse fabrikant draaide de afgelopen drie jaar bijna 4 miljard euro verlies. LG heeft nog maar een marktaandeel van 1,7 procent. Kwon beloofde bij zijn aantreden begin 2020 dat de smartphone-divisie tegen 2021 'winstgevend' zou moeten zijn.

De ommekeer moest volgens de topman komen door telefoons te lanceren met een 'wow-factor'. Het bedrijf introduceerde vervolgens onder andere de opvallende LG Wing, een telefoon met twee schermen die bovenop elkaar liggen. Het bovenste scherm is over het onderste te draaien. Een verkoopsucces werd de LG Wing niet. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

LG toont telefoon met uitschuifbaar scherm

Oprolbaar scherm

Vorige week liet LG ook een prototype van de LG Rollable zien: een telefoon met een oprolbaar scherm. Dat toestel moet een alternatief worden voor de telefoons met opvouwbare schermen van onder andere Samsung en Huawei. 

In december maakte LG bekend dat het de productie en het ontwerp van zijn goedkoopste telefoons zou uitbesteden aan andere bedrijven. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Eerste indruk Samsung Galaxy S21: goedkoper en mooier?

Bright blok

Volg Bright voor meer tech en gadgets op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van