Trump

Stelende ex-Google-medewerker Levandowski krijgt gratie van Trump

20 januari 2021 09:59 Aangepast: 20 januari 2021 10:33

Googles voormalige hoofd voor het onderdeel voor zelfrijdende auto's, Anthony Levandowski, heeft gratie gekregen van Donald Trump. Hij was in augustus veroordeeld voor bedrijfsspionage.

De 40-jarige Levandowski stond op een lijst van 73 personen die van de scheidende Amerikaanse president een vrijbrief kregen. 

Bij zijn vertrek bij Google-dochter Waymo bleek Levandowski allerlei bedrijfsgeheimen te hebben gedownload. Google klaagde hem aan toen hij later bij taxibedrijf Uber aan zelfrijdende auto's ging werken.

Paypal-miljardair

Volgens een verklaring van het Witte Huis werd het gratieverzoek voor Levandowski onder meer ondersteund door Peter Thiel. Die techondernemer was eerder betrokken bij betalingsbedrijf PayPal en is nu voorzitter van het omstreden databedrijf Palantir. De van oorsprong Duitse miljardair is een van de weinige ondernemers uit Silicon Valley die Trump steunde.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Microsoft investeert in zelfrijdende auto: 'Autonoom vervoer wordt mainstream'

Anderhalf jaar cel

Levandowski was veroordeeld tot 1,5 jaar cel. Hij zat nog niet vast vanwege de coronapandemie. De rechter had bij de uitspraak gezegd dat een celstraf na afloop van de pandemie een mogelijkheid was.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'Zelfrijdende auto Apple in 2024 de weg op'

Bright blok

Volg Bright voor meer tech en gadgets op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van