Patenten rond smartphones

KPN start rechtszaken over patenten tegen Xiaomi en Acer

19 januari 2021 22:33 Aangepast: 19 januari 2021 23:02
Beeld © ANP

KPN begint zes rechtszaken vanwege het zonder toestemming gebruiken van KPN-patenten op technologie voor smartphones en andere draadloze apparaten.

KPN spant de rechtszaken aan tegen de fabrikanten Xiaomi, Acer, Coolpad, BLU Products, Bullitt Group en U-blox. Volgens KPN schenden de bedrijven zeker twee KPN-octrooien.

KPN wil een financiële vergoeding, waarvan het bedrag in een rechtszaak bepaald moet worden. Ook wil het een gerechtelijk bevel dat verder gebruik van de technologie een halt toeroept. Dat blijkt uit stukken ingediend bij een Amerikaanse rechtbank in Wilmington, Delaware.

Schikking met Samsung

De patenten maakten al deel uit van rechtszaken die KPN aanspande tegen Samsung in 2014 en 2015 in een rechtbank in Texas. Samsung schikte destijds en sloot een licentieovereenkomst af met KPN.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Grote drukte op netwerken Ziggo en KPN door start nieuwe lockdown

Xiaomi

Een ander patent heeft betrekking op methoden en apparaten voor het verzenden van gegevens waarbij fouten kunnen worden opgespoord. Dit patent maakte al deel uit van 11 rechtszaken uit 2017, blijkt uit de klacht van KPN tegen Xiaomi. Drie van deze zaken - tegen LG, HTC en Sierra Wireless - dienen half april.

KPN beschuldigt Xiaomi er ook van een patent te gebruiken voor een computer die op afstand andere apparaten kan besturen.

Volgens KPN hebben eerdere pogingen om licenties af te sluiten met de bedrijven voor het gebruik van de technologieën niets opgeleverd.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van