Hogere reparatiescore

'AirPods Max zijn veel makkelijker te repareren dan andere AirPods'

19 januari 2021 20:30 Aangepast: 19 januari 2021 21:54

De AirPods Max van Apple zouden relatief makkelijk te repareren zijn, als je de koptelefoon vergelijkt met eerdere AirPods.

Dat blijkt uit onderzoek van reparatiebedrijf iFixit, dat nieuwe Apple-producten altijd beoordeelt op basis van reparatiegemak.

De nieuwe Apple-koptelefoon scoort een zes in de grote reparatietest. Dat lijkt laag, maar is aanzienlijk hoger dan bij eerdere AirPods van Apple. Nagenoeg iedere editie van de AirPods kreeg een score van 0.

Volgens iFixit zit de nieuwe koptelefoon een stuk beter in elkaar. Dat komt deels door de oorkussens die met magneten worden vastgehouden, en dus makkelijk te vervangen zijn.

Ook zouden heel veel onderdelen met schroeven worden vastgehouden. Bij andere producten wordt vaak lijm gebruikt, wat het lastig maakt ze te verwijderen.

Kritisch op Apple

Naast de AirPods is iFixit doorgaans kritisch bij alle recente Apple-producten. Bij apparaten zou geen rekening worden gehouden met reparateurs, waardoor klanten alleen naar Apple kunnen gaan voor een fix.

Wat dat betreft lijken de AirPods Max een duidelijke stap vooruit. De hoofdband zou met een ijzeren pin ook heel makkelijk losgemaakt worden, zodat in feite ieder groot onderdeel individueel vervangen kan worden.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech en gadgets op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van