Drones

Trump beveelt tot ban Chinese drones bij Amerikaanse overheid

19 januari 2021 09:25 Aangepast: 19 januari 2021 17:28

Scheidend Amerikaans president Donald Trump heeft in zijn laatste paar dagen als president nog een decreet uitgevaardigd waarmee het afdanken van in China geproduceerde drones een prioriteit wordt voor de overheid.

Trump heeft alle Amerikaanse overheidsdiensten bevolen om de veiligheidsrisico's in kaart te brengen die voortvloeien uit het Chinese aandeel in de huidige drone-vloot van de Amerikaanse overheid.

Behalve drones die gemaakt zijn door Chinese bedrijven moeten ook drones uit andere landen die de VS als vijandig beschouwen in die analyse worden meegenomen.

DJI op zwarte lijst

Afgelopen maand zette het Amerikaanse ministerie van handel de Chinese dronebouwer SZ DJI Technology, de wereldwijde marktleider, op een zwarte lijst met tientallen andere Chinese bedrijven.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'Bijna helft dronevliegers wacht met registratie en opleiding'

Onder president Trump zijn de Verenigde Staten in de afgelopen vier jaar een hardere beleidskoers tegen China gaan voeren. Vorig jaar bereikten de verhoudingen tussen de VS en China een dieptepunt te midden van ruzies over oneerlijke handelspraktijken en bedrijfsspionage, het coronavirus, de nieuwe Chinese veiligheidswet voor Hongkong, en de Amerikaanse steun voor Taiwan,

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Sony onthult drone voor filmmakers en test eigen auto in EU

Bright blok

Volg Bright voor meer tech en gadgets op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van