Ga naar de inhoud
WhatsApp

WhatsApp stelt aanpassing voorwaarden uit na ophef

WhatsApp gaat de geplande aanpassing van zijn gebruikersvoorwaarden uitstellen, na ophef omdat dan meer gebruikersinformatie door de app zou worden gedeeld met moederbedrijf Facebook.

Volgens WhatsApp is er veel verwarring en misverstand bij gebruikers over die veranderingen en is meer tijd nodig om uitleg te geven over datagebruik. "Er is veel verkeerde informatie die tot bezorgdheid leidt."

WhatsApp wilde eigenlijk dat de aanpassing op 8 februari van kracht zou worden. Gebruikers moesten akkoord gaan met de nieuwe voorwaarden anders verloren ze de toegang tot hun accounts bij WhatsApp. Dat wordt uitgesteld. Het nieuwe beleid zou nu op 15 mei moeten ingaan.

"De aanpassing breidt onze mogelijkheid om gegevens met Facebook te delen niet uit", stelt WhatsApp. De chatdienst belooft de komende tijd 'veel meer te doen' om de 'verkeerde informatie over privacy en beveiliging' tegen te gaan.  

Sowieso niet in Europa

Overigens kan WhatsApp in Europa geen gebruikersinformatie delen met Facebook, want dat mag niet vanwege de Europese privacy-verordening.

Chatapp
Lees ook
Chatapp Signal ineens megapopulair na introductie WhatsApp-regels

Elon Musk

Tesla-baas Elon Musk deed eerder een oproep om over te stappen van WhatsApp op de concurrerende app Signal. Dat heeft geleid tot een grote toename van het aantal nieuwe gebruikers van die dienst. Zo steeg in de Google Play Store voor Android het aantal downloads van Signal naar meer dan 50 miljoen. 

De aanpassingen in de gebruikersvoorwaarden zijn volgens WhatsApp vooral nodig om nieuwe opties voor contact met bedrijven mogelijk te maken. "Hoewel niet iedereen momenteel bij een bedrijf winkelt op WhatsApp, denken we dat meer mensen ervoor zullen kiezen om dit in de toekomst te doen. Het is belangrijk dat mensen op de hoogte zijn van deze diensten."

Nieuwe
Lees ook
Nieuwe gebruiksvoorwaarden WhatsApp: moeten we overstappen naar Signal?
Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl