WhatsApp

WhatsApp stelt aanpassing voorwaarden uit na ophef

15 januari 2021 21:39 Aangepast: 16 januari 2021 09:02

WhatsApp gaat de geplande aanpassing van zijn gebruikersvoorwaarden uitstellen, na ophef omdat dan meer gebruikersinformatie door de app zou worden gedeeld met moederbedrijf Facebook.

Volgens WhatsApp is er veel verwarring en misverstand bij gebruikers over die veranderingen en is meer tijd nodig om uitleg te geven over datagebruik. "Er is veel verkeerde informatie die tot bezorgdheid leidt."

WhatsApp wilde eigenlijk dat de aanpassing op 8 februari van kracht zou worden. Gebruikers moesten akkoord gaan met de nieuwe voorwaarden anders verloren ze de toegang tot hun accounts bij WhatsApp. Dat wordt uitgesteld. Het nieuwe beleid zou nu op 15 mei moeten ingaan.

"De aanpassing breidt onze mogelijkheid om gegevens met Facebook te delen niet uit", stelt WhatsApp. De chatdienst belooft de komende tijd 'veel meer te doen' om de 'verkeerde informatie over privacy en beveiliging' tegen te gaan.  

Sowieso niet in Europa

Overigens kan WhatsApp in Europa geen gebruikersinformatie delen met Facebook, want dat mag niet vanwege de Europese privacy-verordening.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Chatapp Signal ineens megapopulair na introductie WhatsApp-regels

Elon Musk

Tesla-baas Elon Musk deed eerder een oproep om over te stappen van WhatsApp op de concurrerende app Signal. Dat heeft geleid tot een grote toename van het aantal nieuwe gebruikers van die dienst. Zo steeg in de Google Play Store voor Android het aantal downloads van Signal naar meer dan 50 miljoen. 

De aanpassingen in de gebruikersvoorwaarden zijn volgens WhatsApp vooral nodig om nieuwe opties voor contact met bedrijven mogelijk te maken. "Hoewel niet iedereen momenteel bij een bedrijf winkelt op WhatsApp, denken we dat meer mensen ervoor zullen kiezen om dit in de toekomst te doen. Het is belangrijk dat mensen op de hoogte zijn van deze diensten."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Nieuwe gebruiksvoorwaarden WhatsApp: moeten we overstappen naar Signal?

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van