CoronaMelder

1300 corona-besmettingen ontdekt door CoronaMelder-app

14 januari 2021 17:06 Aangepast: 14 januari 2021 23:56
Beeld © ANP

Ruim 1300 mensen in Nederland zijn er dankzij een waarschuwing van de CoronaMelder-app achtergekomen dat ze het coronavirus hadden opgelopen.

De mensen waren zelf nog niet ziek, maar kregen een waarschuwing van de CoronaMelder-app dat ze in de buurt van een positief geteste persoon waren geweest en lieten zich daarom testen.

Sinds 1 december kunnen mensen zonder corona-klachten zich laten testen wanneer ze een waarschuwing van de CoronaMelder hebben gekregen. Ongeveer 30.000 mensen zijn om die reden inmiddels getest. Van hen bleken 1303 inderdaad het virus onder de leden te hebben.

Als zij niet waren gewaarschuwd, was hun besmetting later vastgesteld en hadden ze voor extra besmettingen kunnen zorgen, concludeert het ministerie van Volksgezondheid. Volgens het ministerie worden veel mensen eerder door de app gewaarschuwd dan door de bron- en contactonderzoekers van de GGD.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

CoronaMelder wordt na update waarschijnlijk 'nog nauwkeuriger'

4,5 miljoen downloads

De CoronaMelder is inmiddels bijna 4,5 miljoen keer gedownload op iPhones en Android-telefoons. "Een mooi aantal", vindt zorgminister Hugo de Jonge. "Maar zeker nu we te maken hebben met een nog besmettelijker variant van het virus, blijven we ons inzetten om het gebruik van CoronaMelder verder te verhogen. We kunnen meer onbewuste besmettingen voorkomen als meer mensen de app gebruiken."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

CoronaMelder komt ook naar oudere iPhones

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van