Sociale media

'President Trump overwoog Parler als alternatief voor Twitter'

14 januari 2021 22:43 Aangepast: 15 januari 2021 09:21
President Trump Beeld © EPA

De Amerikaanse president Donald Trump overwoog zich aan te melden bij het conservatieve Twitter-alternatief Parler, onder het pseudoniem Persoon X.

Dat was kort voordat het sociale netwerk Parler werd afgesloten, zegt topman Matze van het conservatieve en bij Trump-aanhangers populaire platform.

Parler stopte zondag toen de webhoster Amazon de dienst offline had gehaald. Volgens Amazon was Parler er niet in geslaagd gewelddadige en haatdragende berichten te bestrijden.

Het sociale netwerk startte vervolgens een rechtszaak tegen Amazon, maar een uitspraak in die zaak zal volgens de rechter niet op korte termijn worden gedaan. Matze houdt er rekening mee dat de app mogelijk nooit meer terug online komt.

Oproepen tot moord

Parler stond volgens Amazon berichten toe met "het aanmoedigen en plannen van verkrachting, mishandelen en vermoorden van bestuurders en burgers die met naam en toenaam werden genoemd". In gerechtelijke stukken stelde Parler later dat het de meeste problematische berichten inmiddels had verwijderd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

YouTube grijpt in: Trump mag niets meer uploaden

Trump geschorst op Twitter en Facebook

Trump moest op zoek naar een alternatief omdat Twitter, Facebook en YouTube zijn accounts hadden opgeschort na de bestorming vorige week van het parlementsgebouw Capitool in Washington. Onder de aanvallers waren vooral aanhangers van de vertrekkende president.

Parler zou 12 miljoen gebruikers hebben.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Topman Parler: app komt mogelijk niet meer terug

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van