Webwinkels

YouTube wil producten rechtstreeks vanuit video's verkopen

14 januari 2021 21:26 Aangepast: 15 januari 2021 09:23
Beeld ter illustratie. Beeld © ANP

YouTube test een nieuwe functie die het mogelijk maakt producten rechtstreeks vanuit een video te kopen.

Dat meldt Engadget. Op die manier wil de videosite het makkelijker maken om bijvoorbeeld een gadget aangeprezen door een videomaker direct te kopen.

Bij de video's wordt een winkeltasje in de hoek van het beeld getoond. Door hier op te klikken, krijg je een overzicht van producten getoond in de video te zien.

Door op een product te klikken kun je extra informatie bekijken of video's hierover openen. Daarnaast zit er een knop in de videospeler om ze meteen mee te kopen.

Alleen in VS

Op het moment wordt de nieuwe functie alleen in de Verenigde Staten getest. Daar is hij te zien als gebruikers van de mobiele apps of de website een video openen waar producten aan zijn gekoppeld.

Het zou een nieuwe manier kunnen zijn voor YouTubers om geld te verdienen aan hun beelden. Een deel van de inkomsten gaat vermoedelijk naar de producenten, die hierdoor iets naast de gebruikelijke reclame-inkomsten hebben.

Recensies

Dit moet een uitkomst zijn voor YouTube-kanalen die veel video's over producten maken, zoals recensenten van nieuwe telefoons en andere gadgets. Influencers zouden op deze manier ook hun gebruikte spullen kunnen aanprijzen.

Het is nog onduidelijk wat er na de test zal gebeuren en of er plannen voor Nederland zijn.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

YouTube grijpt in: Trump mag niets meer uploaden

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van