Smart home

Philips Hue kan binnenkort oude lichtknoppen slim maken

14 januari 2021 18:19 Aangepast: 21 januari 2021 11:03
Beeld © Signify

Philips Hue-fabrikant Signify komt het langverwachte kastje dat van een normale, ouderwetse lichtknop een slimme knop maakt.

Philips Hue was één van de eerste merken voor slimme verlichting. Handig: al je lampen tegelijk regelen en dimmen vanaf je telefoon of een slimme speaker. Groot nadeel: als de lichtknop op de muur uit staat, gaan de Hue-lampen niet aan na een commando of een druk op je telefoon.

Die zwakke plek wordt nu eindelijk verholpen. De 'Hue Wall Switch' monteer je achter een bestaande lichtschakelaar in de muur, al is die 30 jaar oud. Het kastje communiceert met de Hue-bridge, die op zijn beurt de Hue-lampen aanstuurt.

In de module zit een batterijtje dat het vijf jaar zou moeten volhouden voordat het vervangen zou moeten worden.

Vanaf maart te koop

Resultaat: wie zijn lampen voortaan aanzet met de ouderwetse knop op de muur, kan ze daarna weer aanzetten via een app, spraakcommando of afstandsbediening, en andersom.

De Hue Wall Switch is vanaf aankomende lente in Nederland te koop voor 39,99 euro, een dubbelpakket met twee modules kost 69,99 euro. Let wel: de module maakt alleen de lichtknop slim, niet de lampen.

Eerder kwam het merk Fibaro ook al met een vergelijkbare inbouwmodule. Het merk Busch-Jaeger heeft daarnaast een lichtknop waarbij dergelijke functionaliteit is ingebouwd, maar dat totale pakket kost zo'n 80 euro en vereist het vervangen van de bestaande lichtknop.

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook

Getest: de slimme lampen van de Action

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van