Assassin's Greedo

Star Wars-openwereldgame in de maak bij Ubisoft-studio Massive

13 januari 2021 19:30 Aangepast: 13 januari 2021 19:46
Beeld © Lucasfilm

Een openwereldgame die zich afspeelt in het Star Wars-universum is in de maak bij de Zweedse gamestudio Massive Entertainment.

Dat heeft uitgever Ubisoft bekendgemaakt in een persbericht. Massive Entertainment maakte voor Ubisoft onder andere The Division en The Division 2.

Volgens Ubisoft wordt het spel een verhaalgedreven openwereldgame. Verdere details zijn nog niet bekendgemaakt. 

"Dit is het begin van een langdurige samenwerking met Disney en Lucasfilm Games", belooft Ubisoft-CEO Yves Guillemot. "We voelen ons vereerd om samen verder te bouwen aan de geweldige geschiedenis van Lucasfilm en een game te maken waarvan we weten dat Star Wars-fans het geweldig gaan vinden."

Niet langer exclusief EA

Met de aankondiging komt een einde aan EA's exclusiviteitsdeal: die studio mocht jarenlang als enige Star Wars-games maken. Wel belooft EA op Twitter dat ze nog Star Wars-games in ontwikkeling hebben en de franchise niet achterlaten.

Disney startte onlangs met Lucasfilm Games, dat alle nieuwe Star Wars-games moet gaan coördineren. Het is een soort revival van het oude LucasArts, dat games maakte totdat de deuren noodgedwongen werden gesloten.

 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nieuw Star Wars-tijdperk 'The High Republic' start deze week

Bright blok

Volg Bright ook op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Discord en Spotify

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van