Geen verhuur mogelijk

Geen kamers te huur via Airbnb rond inhuldiging Biden

13 januari 2021 17:31 Aangepast: 13 januari 2021 18:03
Brian Chesky, oprichter en topman van Airbnb. Beeld © ANP

Als Joe Biden volgende week in Washington wordt ingehuldigd als president van de Verenigde Staten, is in de hoofdstad en omgeving geen kamer te reserveren via Airbnb.

Het internetplatform heeft besloten het boeken en verhuren van privé-accomodaties tijdelijk te blokkeren en bestaande reserveringen te annuleren. Kosten voor gasten en verhuurders worden vergoed.

Airbnb reageert op een oproep van de autoriteiten om rond de inhuldiging niet naar Washington te komen uit vrees voor nieuwe gewelddadigheden na de bestorming van het parlement een week geleden. Normaal trekt de inauguratie van een president honderdduizenden belangstellenden. Biden zelf had in verband met de coronacrisis de bevolking al gevraagd thuis te blijven op inauguratiedag 20 januari.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Google verbiedt politieke reclames tot na inauguratie Biden

Airbnb nam ondertussen maatregelen tegen relschoppers die vorige week betrokken waren bij de gewelddadigheden en actief bleken op het platform. Zij zijn verbannen van Airbnb. 

Activisten van de Black Lives Matter-beweging roepen ook hotels in de regio van Washington op om voor een week hun deuren te sluiten. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Kamer verhuren via Airbnb nog minder aantrekkelijk door uitspraak Hoge Raad

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van