Ga naar de inhoud
High-tech mondkapjes

Gadgetfabrikant Razer maakt 'slimste mondkapje'

Computerfabrikant Razer claimt 'het slimste mondkapje ter wereld' te hebben gemaakt. Het mondmasker kan met audiotechnologie de stem van de drager versterken.

Razer presenteerde tijdens de virtuele techbeurs CES 2021 het high-tech mondmasker onder de naam Project Hazel. De ingebouwde microfoon en speakers versterken de stem zodat de drager minder gedempt klinkt. "Onze technologie, waarvoor patent is aangevraagd, zorgt ervoor dat uw spraak niet wordt gedempt", stelt de fabrikant.

De ingebouwde verlichting licht automatisch op in het donker.  Het mondkapje moet strak bij de neus afsluiten om zo het beslaan van brillen te voorkomen. Ook biedt het mondkapje actieve luchtventilatie en filtert het 95 procent van de deeltjes in de lucht. 

Het herbruikbare mondkapje heeft rond de mond doorzichtig, waterdicht plastic. Daardoor kunnen mensen de lippen van de drager lezen, wat volgens Razer de 'sociale interactie' verbetert. "Mensen zien je praten en herkennen je emoties."

Desinfectie tijdens opladen

Razer maakt ook een speciale oplaaddoos die met uv-licht bacteriën en virussen doodt terwijl het mondkapje wordt opgeladen. 

Project Hazel bevindt zich nog in de conceptfase. Het product wordt de komende tijd verder verbeterd naar uitgebreide tests en meer feedback van gebruikers.

Razer, dat bekend is van apparaten gericht op gamers, werkt hiervoor samen met medische experts en wetenschappers. Het bedrijf heeft nog niets gezegd over de prijs en de beschikbaarheid.

Nieuwe
Lees ook:
Nieuwe corona-gadgets: slim mondkapje, sensorsticker en knuffelrobot

Bright vat het nieuws van de virtuele techbeurs CES 2021 samen. Volg hier alle updates.

Getest:
Lees ook
Getest: mondmasker waar je bril minder van beslaat
Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl