Chatapps

Chatapp Signal ineens megapopulair na introductie WhatsApp-regels

07 januari 2021 20:38 Aangepast: 07 januari 2021 20:43

De makers van chatapp Signal zeggen dat ze er ineens veel nieuwe gebruikers bij krijgen.

Een reden voor de groei is niet gegeven, maar het nieuws komt kort nadat nieuwe regels bij concurrent WhatsApp leidde tot woede onder gebruikers.

De appontwikkelaar schrijft op Twitter dat bevestigingscodes voor nieuwe gebruikers vertraagd worden verstuurd omdat de servers overbelast zijn door de gebruikersgroei. 

"We kunnen ons eigen enthousiasme haast niet registreren", grapt de tweet. Er is niet gezegd hoeveel gebruikers de app vandaag hebben gedownload.

Signal is een privacybewuste concurrent van WhatsApp, die belooft geen gebruikersgegevens te verzamelen. Daarnaast worden berichten op zorgvuldige wijze versleuteld. 

Nieuw beleid WhatsApp

Die privacybelofte staat lijnrecht tegenover de nieuwe voorwaarden van WhatsApp, waar gebruikers akkoord mee moeten gaan als ze de app willen blijven gebruiken. Deze zorgen ervoor dat WhatsApp vanaf 8 februari informatie tussen de chatapp en Facebook gaat uitwisselen.

Die datadeling geldt niet overal: in Europa mag Facebook de WhatsApp-data niet aan zijn andere platformen koppelen, omdat dit één van de voorwaarden was om de WhatsApp-overname ooit goed te keuren. 

Elon Musk

Toch leidt de nieuwe regelgeving wereldwijd tot frustratie onder gebruikers. Tegelijkertijd wordt Facebook bekritiseerd om het platform dat ze jarenlang aan president Donald Trump boden, waarop hij gebruikers ook ophitste om het Capitool te bestormen.

Tesla-topman Elon Musk was recent kritisch over de invloed van Facebook op de huidige situatie in de Verenigde Staten, waarna hij gebruikers opriep over te stappen naar Signal. Dat bericht kreeg ruim 142.000 likes en en bijna 18.000 keer geretweet.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Facebook schorst account president Trump voor onbepaalde tijd

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van