Ga naar de inhoud
Ook bij Trump

YouTube gaat strenger optreden tegen Donald Trump en nepnieuws

Beeld ter illustratie. Beeld © ANP

Videosite YouTube gaat voortaan harder optreden tegen kanalen die desinformatie over de Amerikaanse verkiezingen verspreiden.

De maatregelen gelden ook voor het YouTube-kanaal van president Donald Trump, aldus een woordvoerder tegenover The Verge.

Wordt een video met nepnieuws en misleidende informatie van het platform gewist, dan zal er ook automatisch een strike worden uitgedeeld. Bij een bepaald aantal strikes wordt een account uiteindelijk door het platform gewist.

Strengere regels

YouTube grijpt al langer in bij desinformatie, maar heeft tot op heden alleen video's weggehaald bij overtreding van de regels. Strikes werden nog niet uitgedeeld, om zo videomakers de ruimte te geven aan het beleid te wennen.

Het is geen toeval dat uitgerekend nu de regels worden aangescherpt: volgens een woordvoerder is dit besluit genomen na de gebeurtenissen in het Capitool. President Donald Trump hitste zijn volgers op, die vervolgens het politieke gebouw bestormden.

Meerdere techbedrijven treden sinds vandaag harder op tegen de sociale kanalen van de president. Op Facebook is de president minstens geschorst tot het einde van zijn presidentschap.

Dit
Lees ook:
Dit is waarom Twitter en Facebook nu pas ingrijpen tegen Trump
Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl