Techbeurs CES 2021

Sony kondigt Bravia-tv's voor 2021 aan: vijf nieuwe modellen

07 januari 2021 19:00 Aangepast: 07 januari 2021 19:00
Beeld © Sony

Sony heeft vijf nieuwe Bravia-televisies aangekondigd, allemaal met een nieuwe beeldprocessor, die moet zorgen voor natuurgetrouwer beeld.

De nieuwe Bravia XR-lijn is vernoemd naar de nieuwe XR-beeldprocessor. Volgens Sony zijn de nieuwe tv's de eerste ter wereld met 'cognitieve intelligentie'. Daardoor zouden de tv's begrijpen welke beelden en geluiden de kijker ziet en hoort, en die steeds dynamisch aanpassen. Dat zorgt volgens Sony voor een zowel mooier als natuurgetrouwer beeld.

Bovenaan de lijn nieuwe tv's staat de grote 8K-Z9J, in 65 en 75 inch. De 8K-tv gebruikt een led-scherm met een full array-backlight, heeft een smalle titanium rand en kan op meerdere manieren op zijn pootjes worden gezet om bijvoorbeeld plaats te bieden voor een soundbar.

Dolby Vision, Atmos en game-functies

De A80J en A90J zijn de nieuwste 4K-oled-tv's van Sony. Het eerste model is er in 55, 65 en 77 inch, het tweede in 55, 65 en 83 inch. De tv's bieden dankzij hun oledscherm een hoger contrast dan led-tv's en hebben zeer dunne, naadloze randen die overlopen in het scherm.

Daarna komen de 4K-led-tv's van dit jaar, voorzien van een full array-backlight. De X90J komt in 50, 55, 65 en 75 inch, de X95J komt in 65, 75 en 85 inch. Ook deze toestellen bieden smalle, naadloze schermranden en standaarden die op meerdere manieren ingesteld kunnen worden.

Alle nieuwe tv's bieden ondersteuning voor Dolby Vision en Atmos, hebben de Netflix Calibrated Mode, zijn IMAX Enhanced en Calman Ready een ondersteunen voor games 4K 120 met VRR-ALLM. De nieuwe tv's komen later dit jaar op de markt, de prijzen zijn nog onbekend.

Techbeurs CES 2021

Veel grote fabrikanten kondigen de komende dagen hun nieuwe producten aan tijdens de (virtuele) techbeurs CES. Luister de Bright Podcast voor onze verwachtingen.

Bright blok

Volg Bright ook op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Discord en Spotify

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van