Ga naar de inhoud
Sociale media

Ook Facebook en Instagram blokkeren accounts Trump

President Trump. Beeld © ANP

Na Twitter hebben ook Facebook, Instagram, YouTube en Snapchat maatregelen genomen tegen Donald Trump.

Het Facebook-account van de Amerikaanse president is voor 24 uur geblokkeerd vanwege "twee overtredingen van het beleid" van het bedrijf. Dat betekent volgens Facebook dat Trump gedurende die tijd niets meer op zijn account kan plaatsen. Ook het Instagram-account van Trump gaat op slot, liet topman Adam Mosseri weten.

Facebook verwijdert verder ook content die bijvoorbeeld de bestorming van het Capitool ophemelt. Eerder werd al een video van Trump weggehaald, waarin hij weliswaar zijn aanhangers die het Capitool bestormden opriep om naar huis te gaan, maar waarin hij tevens de verkiezingsuitslag betwist.

"De gewelddadige menigte in het Capitool is een schande. We verbieden het aanzetten en oproepen tot geweld op ons platform. We beoordelen en verwijderen actief content die deze regels overtreedt", laat een woordvoerder van Facebook weten.

Twitter
Lees ook
Twitter verwijdert tweets Trump en blokkeert zijn account voor 12 uur

Twitter: 12 uur lang niet tweeten

Twitter had het account van Trump al eerder geschorst. Twitter wil dat Trump drie tweets van woensdag gaat weghalen. Na verwijdering mag hij voor straf 12 uur lang niets tweeten, en zolang de tweets er nog staan blijft zijn account ook geschorst. Als Trump doorgaat met zulke tweets, kan hij permanent geblokkeerd worden, liet Twitter weten.

In een van de gewraakte tweets schreef Trump dat de Amerikanen "de waarheid eisen" en dat zijn vicepresident Mike Pence "niet de moed had" om in te grijpen. In een ander bericht zei Trump dat de bestorming een gevolg was "van het hardhandige stelen" van zijn verkiezingsoverwinning.

YouTube en Snapchat grijpen in

Ook YouTube, onderdeel van Google, en Snapchat hebben ingegrepen en verwijderden onder meer de laatste video van Trump. Snapchat heeft Trumps account geblokkeerd 'tot nader order'.

Biden
Lees ook
Biden krijgt het presidentiële Twitteraccount – maar zonder miljoenen volgers
Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl