Ga naar de inhoud
Xbox Series X en S

Microsoft belooft oplossing voor problemen nieuwe Xbox-controller

Beeld © Microsoft

De controller van de nieuwe Xbox Series X en S verliest in sommige gevallen zijn verbinding. Microsoft belooft nu een oplossing.

Op het Microsoft-forum klagen gebruikers over de verbindingsproblemen op een inmiddels ruim 40-pagina's tellend bericht. Microsoft onderkent tegenover The Verge nu dat er bij sommige gebruikers inderdaad problemen zijn, en belooft een update voor de controller.

De klachten hebben betrekking op de nieuwe controller die bij de Xbox Series X en S zit, maar ook los te koop is. De controller is ook te gebruiken met de Xbox One en pc, en ook daar melden sommige gebruikers dat de verbinding plots wegvalt. Dat zou gebeuren bij verschillende games, zoals Assassin's Creed Valhalla en Call of Duty: Black Ops Cold War.

Het is niet duidelijk hoeveel gebruikers last hebben van de problemen. Ruim 1750 gebruikers hebben op het betreffende klachtenforum van Microsoft aangegeven dezelfde problemen te hebben. Gebruikers wordt aangeraden de firmware van hun controller te updaten, uitgelegd op een supportpagina.

Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl