Xbox Series X en S

Microsoft belooft oplossing voor problemen nieuwe Xbox-controller

06 januari 2021 11:59
Beeld © Microsoft

De controller van de nieuwe Xbox Series X en S verliest in sommige gevallen zijn verbinding. Microsoft belooft nu een oplossing.

Op het Microsoft-forum klagen gebruikers over de verbindingsproblemen op een inmiddels ruim 40-pagina's tellend bericht. Microsoft onderkent tegenover The Verge nu dat er bij sommige gebruikers inderdaad problemen zijn, en belooft een update voor de controller.

De klachten hebben betrekking op de nieuwe controller die bij de Xbox Series X en S zit, maar ook los te koop is. De controller is ook te gebruiken met de Xbox One en pc, en ook daar melden sommige gebruikers dat de verbinding plots wegvalt. Dat zou gebeuren bij verschillende games, zoals Assassin's Creed Valhalla en Call of Duty: Black Ops Cold War.

Het is niet duidelijk hoeveel gebruikers last hebben van de problemen. Ruim 1750 gebruikers hebben op het betreffende klachtenforum van Microsoft aangegeven dezelfde problemen te hebben. Gebruikers wordt aangeraden de firmware van hun controller te updaten, uitgelegd op een supportpagina.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van