Ga naar de inhoud
Bètatest

'WhatsApp Web gaat ook werken zonder gekoppelde telefoon'

Archieffoto. Beeld © ANP

In de nieuwste bètatestversie van WhatsApp kunnen gebruikers WhatsApp Web ook gebruiken zonder verbinding met hun telefoon.

Tot nu toe zijn WhatsApp Web en WhatsApp Desktop altijd een verlengstuk van de smartphone-versie van WhatsApp geweest. Berichten worden altijd via de telefoon verstuurd, waardoor altijd een verbinding met die telefoon nodig is. Dat is bij een nieuwe bètaversie van WhatsApp niet meer nodig, meldt WABetaInfo.

Die versie meldt dat WhatsApp op vier apparaten tegelijk gebruikt kan worden, zonder actieve verbinding met de telefoon-app. Testen is nog niet mogelijk, omdat de betreffende functie nog niet actief is. Daarom is niet duidelijk hoe de functie precies werkt.

Facebook
Lees ook:
Facebook aangeklaagd in de VS, moet mogelijk Instagram en WhatsApp afstoten

Versleuteld

WhatsApp gebruikt zogenoemde end-to-endversleuteling. Berichten worden dan door de zender versleuteld, en kunnen pas weer worden opengemaakt door de ontvanger. De smartphone-app van WhatsApp is momenteel de enige die dat kan. Mogelijk breidt WhatsApp die mogelijkheid binnenkort uit naar WhatsApp Web en Desktop.

WhatsApp zegt ook een publiek toegankelijke bètatest van de nieuwe functies aan te gaan bieden. Dan zou iedereen kunnen testen of WhatsApp Web zonder gekoppelde smartphone goed werkt. Het is nog niet bekend wanneer die test zou plaatsvinden, en wanneer de nieuwe functie voor iedereen beschikbaar komt.

Ook
Lees ook
Ook webversie WhatsApp krijgt bellen en videobellen
Bright blok

Volg Bright voor meer tech:

Luister onze podcast

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook