Bright Duurtest: deel 3

Duurtest DS 3 Crossback E-tense: de concurrentie

11 januari 2021 10:09 Aangepast: 11 januari 2021 10:14

Bright-autotester Rutger rijdt deze maand met de DS 3 Crossback E-tense: een volledig elektrische compacte SUV van het luxemerk van Citroën. Hoe doet-ie het ten opzichte van de concurrentie?

Rutger Middendorp reviewt auto's voor Bright. Volg de updates en abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Zoek je een elektrische SUV van rond 40.000 euro, dan kon je een jaar geleden kiezen uit één van de drie Koreanen: de Kia e-Niro, Kia e-Soul of de Hyundai Kona. Inmiddels is er veel meer keus en volgend jaar zal de keuze vergelijkbaar zijn met de benzinemodellen. De MG ZS EV nemen we niet mee in deze vergelijking omdat hij zoveel goedkoper is. 

We kijken in de vergelijking naar de vanafprijs, het rijbereik (op basis van EV Database Real Range), de snellaadfunctie en de belangrijkste standaarduitrusting. Of je een auto mooi of lelijk vindt, fraai of slordig afgewerkt, dat zul je zelf moeten bekijken. De Hyundai en Kia's in onze test zijn er ook in goedkopere 40 kWu-versies. Maar ook die zijn moeilijker te vergelijken. 

In dit gezelschap heeft de DS 3 het niet makkelijk. Het is de duurste van het stel en maakt dat niet goed met een hele rijke uitrusting. Tik je 40K af voor een e-Niro of e-Soul dan zit ie helemaal ramvol met opties. Ook als het om bereik gaat is de Fransman niet in de top 3 te bekennen. Zeker niet per euro.

De Crossback E Tense is dan ook een echte lifestylekeuze. Je moet op het ontwerp vallen, op het opvallende smoelwerk, de typische interieurkeuzes en het gevoel van luxe dat je krijgt door bijvoorbeeld de uitklappende deurgrepen. Wat de Engelsen zo mooi de "intangibles" noemen. 

Rutger Middendorp reviewt auto's voor Bright. Volg de updates en abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Miniatuurvoorbeeld
Deel 2

Duurtest DS 3 Crossback E-tense: rijgedrag

Miniatuurvoorbeeld
Deel 1

Duurtest DS 3 Crossback E-tense: compacte elektrische SUV

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van