264 miljard MB

Mobiele dataverbruik flink hoger afgelopen zomer

22 december 2020 12:19

Het mobiele dataverbruik in Nederland is in het derde kwartaal fors gestegen: een toename van 20 procent vergeleken met het tweede kwartaal.

Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Een mogelijke verklaring voor de toename is dat mensen meer buiten waren in de zomermaanden en dus meer gebruikmaakten van hun mobiele data en minder van wifi, stelt de toezichthouder.

Alles bij elkaar werd er 264 miljard MB verbruikt. Dat is niet alleen meer vergeleken met het vorige kwartaal, maar ook met het derde kwartaal van vorig jaar. Toen werd er in dezelfde periode ruim 205 miljard MB data verbruikt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Veiling snelle 5G-frequenties start begin 2022

Bellen weer op normaal niveau

In de eerste maanden van de virusuitbraak viel het nog op dat Nederlanders veel meer belden dan normaal, maar dat lijkt inmiddels weer voorbij. Na een stijging in het eerste halfjaar, daalde het aantal belminuten voor vaste telefonie weer tot het niveau van voor corona. Ook het aantal mobiele belminuten ging omlaag.

De ACM publiceert elk kwartaal de marktcijfers van de telecomsector. In totaal zijn 7,5 miljoen huishoudens aangesloten op internet, zo komt ook naar voren. Steeds meer mensen nemen een internetverbinding op basis van glasvezel, dit gaat ten koste van koper en kabel. In het derde kwartaal hadden ruim 1,5 miljoen huishoudens een internetverbinding via glasvezel, 59.000 meer dan in de voorgaande periode.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van