Ga naar de inhoud
Cyberpunk 2077

Spelers raken door bug savegames in Cyberpunk 2077 kwijt

Beeld © CD Project Red

Een recent ontdekte bug in Cyberpunk 2077 maakt savegames in het spel onbruikbaar, waardoor spelers hun voortgang kwijtraken.

De fout is al opgemerkt door ontwikkelaar CD Project Red, die spelers adviseert om "niet te veel voorwerpen te verzamelen", om zo de bug te vermijden.

Door een softwarefout worden savegames onspeelbaar zodra ze een bestandsgrootte van circa 8 MB bereiken. Dat gebeurt als spelers bijvoorbeeld veel materialen bij zich dragen. 

Uren aan voortgang kwijt

Het is een foutje dat rampzalig kan uitpakken voor gamers die spaarzaam met hun savegames omgaan. Wie spaarzaam zijn of haar voortgang opslaat, kan op die manier uren aan voortgang kwijtraken.

CD Project Red zegt dat de maximumgrootte voor savegames wellicht ooit zal worden verhoogd. De nu getroffen savegames zullen bij zo'n toekomstige update echter kapot blijven: spelers worden geadviseerd die gegevens te wissen.

Game vol bugs

Cyberpunk 2077 verscheen na acht jaar ontwikkeling eindelijk deze maand. Het spel bleek echter vol met bugs en andere mankementen te zitten, waardoor hij vooral op PlayStation 4 en Xbox One slecht draait.

Sony heeft het spel inmiddels uit de digitale winkel gehaald, terwijl Microsoft belooft sneller geld terug geven aan ontevreden spelers. Webwinkels Bol.com en Game Mania waarschuwen spelers voordat ze het spel proberen te kopen.

Webwinkels
Lees ook:
Webwinkels waarschuwen: Cyberpunk 2077 kampt met problemen
Bright blok

Meer tech bij Bright:

Luister onze podcast

Kijk onze video's

Volg ons op Facebook, Instagram en Twitter