Internet

Grote drukte op netwerken Ziggo en KPN door start nieuwe lockdown

20 december 2020 21:24 Aangepast: 20 december 2020 21:27

Het is op de vaste netwerken van KPN en VodafoneZiggo drukker geworden sinds de start van de tweede lockdown eerder deze week.

Dat hebben beide providers in persberichten aangekondigd. Het zijn de twee grootste aanbieders van vast internet in Nederland.

Op de netwerken is zowel overdag als 's avonds een hoger internetgebruik waargenomen. Dat is overdag te wijten aan het vele thuiswerken dat tijdens de lockdown wordt aangemoedigd. 

In de avond zijn streamingdiensten populairder omdat sportscholen en uitgaansgelegenheden niet bezocht kunnen worden. Op dinsdagavond werd volgens Ziggo een record voor diensten zoals Netflix gevestigd.

Meer gamers online

KPN merkt ook op dat het internetgebruik omhoog ging door het verschijnen van updates voor Call of Duty en Fortnite, waardoor gamers vaker online gingen spelen.

Hoewel het internetgebruik op het moment piekt, maken beide bedrijven zich geen zorgen over mogelijke overbelasting. Het internetgebruik ging in Nederland ook omhoog toen in het voorjaar een eerste lockdown werd gestart.

De gevolgen eerder dit jaar waren wereldwijd, omdat meer landen toen op slot gingen. Streamingdiensten verlaagden daarom ook de beeldkwaliteit van hun video's.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hoe hard wordt Nederland geraakt door een nieuwe lockdown?

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van