Twitter Spaces

Twitter test nieuwe functie: audiogesprekken in groepen

18 december 2020 12:08 Aangepast: 18 december 2020 12:07
Beeld © Getty Images

Twitter test de nieuwe functie Spaces, waarbij gebruikers audiogesprekken met groepen kunnen voeren.

Dat meldt het sociale netwerk in een reeks tweets. Spaces is volgens het bedrijf "een klein experiment gericht op de intimiteit van de menselijke stem".

De komst van Spaces werd al eerder door Twitter aangekondigd, toen het bedrijf met zijn Stories-achtige functie Fleets begon. Twitter hoopt dat het gebruik van audio voor 'meer empathie' zorgt, omdat stemgeluid duidelijk maakt dat je met een mens praat.

De nieuwe functie is uitgebracht voor een "zeer kleine groep mensen". Zij kunnen zelf Spaces aanmaken. Hun volgers kunnen vervolgens meedoen met zo'n groepsgesprek, waarbij de starter dan de groep bepaalt wie er wel of niet mag spreken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Twitter draait maatregel terug: retweeten weer als vanouds

Vrouwen en minderheden

Twitter zei eerder dat de test zich eerst zal richten op vrouwen en gemarginaliseerde minderheden, omdat dit mensen zijn die normaliter weinig worden gehoord.

Het is nog niet bekend op wat voor termijn Spaces voor meer mensen beschikbaar komen.

Fleets

Twitter probeert al langer pestgedrag op zijn eigen platform te beschermen. Dat is volgens het sociale netwerk ook de reden achter de nieuwe functie Fleets, die lijkt op de Stories op Instagram. Omdat die berichten na een dag verdwijnen, kan niemand je er na die periode nog over lastigvallen.

Volg Bright op Twitter voor meer tech-nieuws

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Twitter trekt stekker uit video-app Periscope

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van